Жалбата на Хермес Солар блокира издаването на заповед за премахване на

...
Жалбата на Хермес Солар блокира издаването на заповед за премахване на
Коментари Харесай

ДНСК се замота след възражение срещу събарянето на „кея на Доган“

Жалбата на " Хермес Солар "  блокира издаването на заповед за унищожаване на оборудването

Възражение на компанията „ Хермес Солар “ стопира премахването на „ кея на Доган “ при лесопарк „ Росенец “. Това излиза наяве от на служебния строителен министър Иван Шишков. Въпрос му е задал депутатът от „ Демократична България “ Ивайло Мирчев.

Припомняме, че РДНСК-Бургас на 23 юни т.г. за неправомерност на оборудването. Той е съображение за издаване и на заповед за премахването му.

В тази връзка Ивайло Мирчев пита: „ Издадена ли е към този момент заповедта за срутване на така наречен „ пристан на Догансарай “ - т.е. противозаконния пристан в Лесопарк Росенец? Ако да, обжалвана ли е? Ако не, по кое време се чака да бъде издадена? “

От отговора на министър Шишков излиза наяве, че констативният акт на РДНСК-Бургас е бил връчен на 6 юли на представител на „ Хермес Солар “ ООД.

В законоустановения 7-дневен период е постъпило несъгласие. От отговора на министъра излиза наяве обаче, че то е било входирано в системата на Дирекцията за народен строителен надзор () чак на 30 септември – т.е. към два месеца и половина по-късно, което е много необичайно.

„ Във връзка с гореизложеното и според наредбата на член 35 от Административнопроцесуален кодекс ДНСК е в развой на изясняване на всички обстоятелства и условия от голяма важност за случая “, показва министър Шишков в писмото си, което е заведено в Народното събрание на 28 октомври.

Припомняме, че че страната следва да откри метод да узакони скъпото оборудване, тъй че то да се употребява за публични потребности.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР